Fietsen Van Der Veken
sfeerbeeld
sfeerbeeld
Stromer ST3
Stromer ST3
sfeerbeeld
sfeerbeeld
sfeerbeeld
sfeerbeeld
sfeerbeeld
sfeerbeeld
Wij zijn uw Specialized dealer voor de omstreken!
Wij zijn uw Specialized dealer voor de omstreken!

Elektrische fietsen tot 45km/h

 

Onderhoud-tips STROMER

 

Hoe vaak moet ik de ketting van mijn Stromer smeren?

 

Hoe vaak u de ketting het best kan smeren is erg situatie afhankelijk. Een regel die u aan kunt houden is: iedere maand controleren of de ketting een doffe kleur heeft. Als het loopvlak van de ketting glimmend, bloot metaal is, dan is het wijs om er wat olie op te doen.

 

Hoe smeer ik zelf de ketting van mijn Stromer?

 

De ketting dient gesmeerd te worden met teflon-olie ( ptfe ), niet met vet. Het optimale smeermiddel loopt tussen de kettingschakels en laat maar een dun laagje op de ketting na. Hierdoor loopt de aandrijving soepel, terwijl het geen vuil aantrekt. Het beste kunt u dus een dunne olie gebruiken om de ketting te smeren. Zet tijdens het smeren de fiets stabiel neer, of hang hem op. Laat een klein beetje olie over de ketting lopen, terwijl u de pedalen achteruit draait. Gebruik niet te veel olie. Met een doekje kunt u de overbodige olie afvegen. Fiets een klein rondje na het smeren en schakel over alle bladen heen, zodat de hele aandrijving gesmeerd is.

Mijn schijfrem piept. Kan ik hier wat aan doen?

Een piepende schijfrem is in principe niet verkeerd: de remkracht wordt er niet echt minder op. Alleen het geluid kan als lastig ervaren worden. Het piepen van de rem wordt meestal veroorzaakt door vettigheid of zout op de schijf. Tijdens het remmen trilt het remblokje daarover heen. Het gevolg is een vibratie op hoge frequentie, die als piepend geluid te horen is. Het kan verholpen worden door de schijf schoon te maken met een doekje. Wil dat niet helpen? Remreiniger is een aan te raden middel dat vrijwel alle aanslag van uw schijf kan verwijderen. Ook het niet juist inremmen van de remmen kan ook een piepend geluid veroorzaken.

Wat kan ik zelf aan onderhoud doen aan mijn Stromer?

Het smeren van de ketting, de banden op spanning controleren, af en toe grondig poetsen en de metalen onderdelen vet houden: allemaal dingen die u thuis zou kunnen doen, en die enorm bijdragen aan de levensduur van uw Stromer en de bijkomende onderdelen. Uiteraard kunt u voor specifieke vragen of problemen altijd bij ons terecht.

Wat is de optimale bandenspanning voor mijn Stromer speed pedelec?

De meeste Stromer rijders kiezen voor een vaste voorvork. Sommigen doen daar een verende zadelpen bij, maar in de praktijk komt de meeste vering van de brede banden. Hierdoor raden wij een bandenspanning van 2,0 tot 2,5 bar aan. Voor minder rolweerstand en meer actieradius kunt u de band ook oppompen tot 4,0 bar, alleen mindert u daarmee ook op grip en comfort.

 

Wat kan ik doen bij een voor mij onbekend technisch probleem?

 

Probeer zo snel mogelijk telefonisch contact op te nemen, of kom even langs de winkel. Het beste kunt u het zekere voor het onzekere nemen. Als een technisch probleem in zijn beginstadium verholpen wordt is de kans op blijvende schade het kleinst.

 

Wat is de geadviseerde service intervaltijd?

 

De service interval is sterk afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en het eigen onderhoud. Zo moet u er rekening mee houden dat het gebruik in de winter een veel zwaardere belasting voor de speed pedelec is dan in de zomer met mooi weer. Ons advies is dan ook om uw Stromer twee keer in het jaar voor onderhoud te brengen. In het najaar voor klein onderhoud en in het voorjaar voor de grote beurt.

Hoe houd ik mijn Stromer schoon?

Het is een goede gewoonte om regelmatig  uw Stromer te poetsen met een droge doek. Schoonmaken met water moet u proberen te voorkomen.  Is er geen andere optie? Zorg er dan voor dat het water niet in de lagers kan komen en vermijd het gebruik van hoge druk. Zorg bij het gebruik van water altijd dat de accu uit de fiets is.  Laat uw Stromer eerst goed drogen alvorens de accu terug te plaatsen. Het gebruik van sterke ontvetters zoals bv. Dreft, is ten stelligste af te raden. Wij geven het advies producten te gebruiken die specifiek verkocht worden voor fietsonderhoud..

 

 

Beste klant,

 

Wij willen u er graag op attent maken dat gereviseerde en/of niet originele  batterijen en de daarbij horende motor – display – fiets volledig ten verantwoordelijkheid vallen van de klant.

De klant heeft hierover ook meldingsplicht!

Wegens het verhoogde ontploffings- en brandgevaar worden deze accu’s/fietsen niet gestald in de winkel/werkplaats.

Voor de verzekering en onze eigen veiligheid plaatsen wij deze fietsen buiten.

 

Bedankt voor het begrip.

 

specialized 2020

De Turbo Vado 6.0 is niet alleen de nieuwste evolutie van onze bekroonde Turbo-technologie, maar vormt tegelijkertijd ook een gigantische stap op het gebied van fietsenon...

 

koga 2020

Snel, veilig en onderhoudsarm. De PACE B20 is een high-end speed pedelec voor de echte fietsfanaat. Super smooth-welded aluminium frame; een elegante versch...

 

gazelle 2020

Gemak, comfort en alle andere voordelen van een speed pedelec, voor een betaalbare prijs! Dit is waar Gazelle voor staat. De Gazelle speed pedelecs zijn voorzien van een ...

 

Stromer

STROMER: DE ZWITSERSE E-BIKE Het is waar: de Zwitsers bouwen geen auto's. Maar bij Stromer bouwen we iets beters: e-bikes. De e-bikes van Stromer hebben een onovertroffe...

 

nieuws

Volg ons nu ook op Instagram

> Lees meer
 
© Fietsen Van der Veken 2013 - Alle rechten voorbehouden site by Go4It Media Group