Fietsen Van Der Veken
Stromer ST3
Stromer ST3

Mountainbikes Full Suspension

Full Suspension bikes hebben de voorkeur van liefhebbers van trails met stenen, wortels en andere obstakels. Voor competities verdienen ze de voorkeur bij gebruik in triatlons waar de rijder meer dan 50 km moet fietsen. Hoewel, dure lichtgewicht modellen met hi-Tech ophangingsystemen worden ook al succesvol gebruikt in korte afstand competities.

> specialized 2020

Foto's van specialized 2020:

Met meer titels op het Wereldkampioenschap, Olympische medailles en Cape Epic-overwinningen dan iemand kan tellen, is de S-Works Epic echt de snelste XC-fiets ter wereld. We hebben de fiets nu nog sneller gemaakt met de geavanceerde, draadloze, elektronische componenten van de XX1 Eagle AXS-SRAM groep. Tijdens het trappen in zware omstandigheden ... elke rit op de S-Works Epic AXS is net zo snel en precies als de fiets zelf.


Wedstrijdparcoursen zijn de afgelopen jaren flink veranderd: Ze worden al maar technischer, steiler en uitdagender. Daar zou je best een beetje bang van kunnen worden, maar wij zagen het vooral als een uitdaging om iets heel bijzonders te maken - iets waar zowel World Cup atleten als gewone cross country rijders de vruchten van kunnen plukken.


Een fiets moet je het gevoel geven dat jij bepaalt. Daarom hebben we de reach van de Epic vergroot om het stabieler te maken tijdens hogere snelheden en voor meer comfort. Dropperposts? Jazeker! De full-length dropperposts passen in de 30,9 mm zitbuis van de Epic. Balhoofdhoek? We hebben dat opgelost om het gebruik tijdens steile afdalingen te verbeteren, maar niet zonder het totale gebruiksgemak te evalueren. De Epic gedraagt zich nog steeds fantastisch in krappe bochten en haarspeldbochten dankzij onze combinatie van de balhoofdhoek met een speciale offset 42 mm vork.


Vervolgens komt de Brain 2.0. De originele Brain veranderde de manier waarop de fietswereld keek naar suspension, zowel de nadelen als de voordelen. En oh, wat was deze brain goed. De met Brain uitgeruste Epic won ontelbare races. Dit was het toppunt van raceprestaties .... Maar we wisten dat we de suspension nog beter konden maken.


Door de Brain dichter op de achteras te plaatsen is de demper nog gevoeliger geworden. Na talloze uren met het RockShox team is de nieuwe Brain meer dan een simpele upgrade: Het is een compleet nieuw systeem. Het reageert nog soepeler op het terrein en biedt veel consistentere dempingprestaties. Bovendien hebben we de olieleiding in de achterbrug kunnen verwerken, waardoor de oliestroom wordt verbeterd en de fiets er een stuk strakker uitziet.


Het frame van de nieuwe Epic is bovendien significant stijver geworden. Door onze Rider-First Engineered™ aanpak kunnen we de complexe carbonpatronen precies op de juiste plek aanbrengen, waardoor het frame niet alleen lichter en stijver wordt, maar ook betere rijeigenschappen meekrijgt - ongeacht de framemaat.


Verbeterde stijfheid, Brain technologie en een vernieuwde geometrie zijn mooi meegenomen, maar we horen je denken: “Hoe zit het met het gewicht?“ Goede vraag. We hadden als doel om de snelste XC mountainbike ooit te maken, dus een zo laag mogelijk gewicht stond hoog op onze prioriteitenlijst. Door te kiezen voor een efficiënte layup, cleane interne kabelvoering en geoptimaliseerde torsieprofielen is het ons gelukt: Ten opzichte van de vorige Epic hebben we maar liefst 350 gram gewichtsbesparing kunnen boeken.


Voor de afmontage van dit S-Works AXS model hebben we vanzelfsprekend alle registers opengetrokken: Een custom RockShox SID World Cup voorvork, SRAM's new wireless XX1 Eagle AXS electronic drivetrain, krachtige SRAM Level Ultimate remmen en handgespaakte Roval Control SL wielen.


   • U kijkt naar de snelste, best hanteerbare XC-fiets die er is. Ons S-Works FACT 12-r carbon frame biedt de perfecte combinatie van stijfheid, sterkte en gewicht. We hebben het geavanceerde frame gecombineerd met een progressieve geometrie, innovatieve Brain Shock-technologie en 100 mm veerweg. Eindresultaat? Verbluffende efficiëntie en snelheid.

  • Een topfiets verdient een topvork. We hebben de S-Works Epic AXS uitgerust met een aangepaste, Brain-uitgeruste, RockShox SID WC-vork, met een volledig carbon bovenwerk, aanpasbare Brain Fade en aangepaste offset.

  • Licht en soepel. Het maakt niet uit onder welke omstandigheden, remmen en schakelen gaat zonder moeite. SRAM's topklasse XX1 Eagle AXS-groep bepaalt de standaard met een uitstekende levensduur van de batterij en uitstekende prestaties.

nieuws

Facebook

Volg ons op Facebook en blijf ook zo op de hoogte van onze aanbiedingen en nieuwsberichten.

> Lees meer
 
© Fietsen Van der Veken 2013 - Alle rechten voorbehouden site by Go4It Media Group